Nyheder

7-4-16
Som noget helt nyt bliver KUBEN i Horsens midtby omdannet til minitrykkeriet Comic Central under årets Tegnefestival. Her skal der trykkes såkaldte “Zines”, som er mini-magasiner, som printes på stedet. Tegningerne i magasinerne tegnes af børn, unge og kendte tegnere, som kommer forbi i løbet af ugen. Comic Central holder åbent onsdag d. 13. til fredag d. 15. april fra kl. 16.00-18.00.


7-4-16
Tegnefestival samarbejder i år med folkene bag Copenhagen
Comics, der er Danmarks største tegneseriefestival. Copenhagen Comics hylder alle former for tegneserier - fra de gamle klassikere til manga og graphic novels. Under Tegnefestival står Copenhagen Comics blandt andet for workshops, foredrag og for at strøget i Horsens udsmykkes med tegninger og tegneserier af bl.a. Signe Parkins, Rikke Villadsen, Søren Moesdal, Peter Madsen, Rune Ryberg, Ivar Gjørup, Teddy Kristiansen og Karoline Stjernfelt.


3-3-16
Vi har takket være støtte fra Spar Nord Fonden og de andre sponsorer - været landet rundt og tegnet med næsten 1000 børn og unge over hele landet. På vores Facebook side kan du se opdslag fra årets tour HER

19-11-15
Tegnefestival er som toneangivende tegneevent sikres støtte i tre år.

Det skal være sejt at være tegner – og med kæmpesatsningen Tegnefestival i Horsens skal fokus holdes – og danske tegnere skal være med til at holde danske animations-, design- og arkitektskoler blandt de bedste i verden.

Spar Nord Fonden bidrager med væsentlig støtte til Tegnefestival i både 2016, 2017 og 2018. ”Vi vil meget gerne være med til at bane vejen frem mod jubilæet, fortæller fondsdirektør Steffen Nørgaard. Billedskolen Horsens vil udvide initiativet til at omfatte flere workshops rundt om i Danmark – og de seneste par år har Tegnefestival udviklet sig enormt. Vi ser der er en stor stigning i antal skoler, der ønsker at være med – og der gøres en kæmpe indsats for at nå ud til endnu flere. Vi bifalder at sætte fokus på målet om at inspirere børn og unge til lade sig opsluge af tegnekunsten. Og ser vi nogle år frem”, slutter fondsdirektøren, ”har vi forhåbentlig været med til at sikre fødekæden og bidraget til, at danske arkitekter, designere og tegnere er passionerede og eftertragtede.” Læs hele pressemeddelelsen HER


2-1-14
Stor samarbejdspartner til Tegnefestival.

Med en støtte på 100.000 kr. fra Spar Nord Fonden kan Tegnefestival i 2014 opruste på flere områder. Blandt andet kan der skabes endnu flere tegneworkshops for skoleelever i hele landet, hvilket sker igennem en styrkelse af konceptet: DM i Tegning On Tour. Her kommer et stort tegneshow ud til skoler, kunstmuseer og andre institutioner i hele Danmark, for at tegne med børn og unge. Der sker også en opgradering af billedskolernes mulighed for at komme til Horsens og blive en del af Tegnefestival 2014, dels som workshopdeltagere, men også med mulighed for at skabe værker i Horsens.

Vi er utrolig taknemmelige for den store støtte fra Spar Nord Fonden, og hermed får Horsens Kommune for første gang i to år også en sideordnet hovedsponsor til denne vigtige kreative begivenhed.


2-1-14
SKOLE VS. SKOLE 2014 er næsten udsolgt.

Tegne-Ninja Battles for skoleklasserne er nu næsten udsolgt. Der er en enkelt plads til en grundskole, men ellers er der fyldt op. Kender du en tegneglad grundskole, så kan de altså stadig når at tilmelde sig.

Det bliver endnu engang et stærkt felt af skoleklasser, der kommer til Horsens, når der tirsdag til torsdag under Tegnefestival afholdes tegnekampe for skoler. Især skoler fra Jylland og Fyn er stærkt repræsenteret, men endnu engang tager Faxehus Efterskole turen til Horsens, som eneste repræsentant fra Sjælland. Vi ser også frem til et ægte lokalbrag når de to Vejlegymnasier: Rosborg Gymnasium og Rødkilde Gymnasium begge er blandt de gymnasier, der går efter titlen.


20-11-13
Hvem bliver ÅRETS UNGE DESIGNER?

Tegnefestival og DM i Tegning kan nu offentliggøre at DM i Tegning 2014 udvides med et spritnyt konkurrencekoncept for unge designere fra 17-21 år.

Konkurrencen består af et intenst 16 timers projekt, hvor 8 udvalgte deltagerne på egen hånd skal løse en professionel designopgave. Kun de dygtigeste unge dyster om at blive ÅRETS UNGE DESIGNER, og om at vinde den store præmiesum på 5000 kr.
Tilmeldingsgebyret for at sende kvalifikationsopgaven ind til censur er endnu ikke fastlagt, men bliver i omegnen af 3-400 kr.


28-05-13
Tak til årets sponsorer, uden sponsorer og støtter er det umuligt at afholde en Tegnefestival og et DM i Tegning af det format vi hidtil har været i stand til.
Tegnefestival i Horsens har i flere år samarbejdet med: HAY, Hotel Opus Horsens, Faber-Castel, Arkitektskolen Århus, Designskolen Kolding, Klunz, Buchs, Den Skandenaviske Designhøjskole, Horsens Kunstmuseum og Horsens Kommune. Blandt årets andre bidragydere var: Ole kirks Fond, der støttede de mange On Tour tegnearrangementer landet over. KPMG var vært for en workshop på Designskolen Kolding. Aart De Vos gjorde det muligt at præmiere årets vindere.

Links til sponsorerne findes under: Sponsorer.


16-04-13
Space Lab by night.

Efter den officielle åbning af årets Tegnefestival, var det tirsdag aften de voksnes tur til at få fingrene i Lego klodserne, da studerende fra VIA University College Horsens og Arkitekskolen Aarhus samledes på Horsens Kunstmuseum.
Emanuel, som til daglig studerer til ingeniør på VIA, var tilfældigt faldet over arrangementet på Facebook, hvor workshoppens navn havde vakt hans interesse: Jeg syntes, at det lød spændende med Space Lab By Night og tænkte, at det ville have noget med computerprogrammering at gøre. Det havde derfor overrasket den unge mand, at han skulle bygge med lego klodser ved aftenens workshop. Lego forbinder jeg normalt med og anser som børnelegetøj. Men efter jeg har fået fingrene i det, er dets muligheder begyndt at åbne sig for mig, og det sætter gang i min fantasi.

Andre vidste dog godt, hvad aftenens hovedredskab var: Vi har bygget med Lego klodser før, men at det er i forbindelse med lys, det skabte et helt andet perspektiv! fortæller Zuhal Kocan og Lisa Carlsten fra Arkitektskolen Aarhus. De anså aftenens workshop som en mulighed for at lægge præstasionsangsten på hylden. Det er dejligt at få lov til at bygge derudaf uden, at man skal tænke over, hvad det kan bruges til. På den måde bliver det nærmest meditativt, forklarer Zuhal.

Den store flok på 55 legeglade studerende fik hurtigt både bygget, tegnet og tapet det 12x10 meter store hvide gulv til, som de ligeså fik badet i lys fra LEDer og lommelygter. Rummet var alle tre timer fyldt til randen med entusiasme og fuld koncentration, så selv en pause på 15 minutter synes umulig.
Aftenen sluttede med en lyn oprydning og derefter tog alle trætte, men glade hjem.

Se flotte fotos på Facebook: Tegnefestival/DM i Tegning


16-04-13
Sankt Ibs skole vinder.

Vinderne af Tegnefestival 2013s Skole vs. Skole tegne-battle for grundskoler blev Sankt Ibs Skole fra Horsens.
Sophie, Ejvind, Lasse, Poul, Mathilde, Teresse og Viola mødte kampklar op, en kampklarhed der virkelig blev nødvendig, da lærer lock-out betød at de 7 tegnespirer skulle tage kampen op mod den tidligere vinder af årets Tegne-Ninja Rasmus Kolbe. Med benene på nakken sprang tegne-ninjaen mellem diverse decipliner, hvor de hårde modstandere fra Sankt Ibs Skole ventede ham.
Efter 3 timer måtte Rasmus se sig slået og sejren gik derfor til Sankt Ibs Skole.


11-04-12
Gratis adgang for alle til DM i Tegning

I år vil der være gratis adgang for alle, der ønske at besøge Horsens Kunstmuseum under DM i Tegning lørdag d. 21. april 2012. Ønsker man at følge konkurrencerne i Store Sal, skal man dog købe billet, som koster 25 - 45 kr. Billetter købes under Program.


11-04-12
Årets dommere til DM i Tegning 2012. DM i Tegning kan endnu engang bryste sig af at have nogen af Danmarks mest kompetente kreative hjerner som dommere til den store tegnekonkurrence, som løber af stablen lørdag den 21. april på Horsens Kunstmuseum. Årets dommere er: Tegner Jan Kjær, arkitekt Trine Berthold, billedkunstner Anne Marie Ploug, illustrator og grafiker Ib Kjeldsmark, business development manager Thomas Howalt, beklædningsdesigner Karoline Kjeldtoft, museumsleder Claus Hagedorn-Olsen og billedskoleleder Jannik Broz. Årets gæstedommer er billedkunstner Julie Nord.


11-04-12
Tegnefestival får 3M som sponsor. Firmaet 3M vil forsyne Tegnefestival med post-it notes i et væld af farver. Post-it notes bruger vi under Tegnefestival til at skabe spektakulære kunstværker med rundt omkring i byen. Derfor har vi brug for rigtig mange post-it notes, og vi er meget glade for, at 3M vil samarbejde med Tegnefestival 2012.


11-04-12
Bilka i Horsens er ny sponsor for Tegnefestival 2012. Hos Tegnefestival er vi altid på jagt efter nye samarbejdspartnere, og vi er meget glade for, at Bilka i Horsens har valgt at støtte denne kreative event i byen. Aftalen betyder blandt andet, at der vil blive afholdt en tegneworkshop i Bilka som optakt til dette års Tegnefestival. Det sker fredag d. 13. april. kl. 14-18.


14-03-12
Programmet for årets Tegnefestival i Horsens er nu at finde her på web. God fornøjelse!


14-03-12
Tegnetalenterne strømmer til DM i Tegning og Anders Morgenthaler vurderer, at niveauet bliver ekstremt højt til årets officielle Danmarksmesterskab i Tegning, der løber af stablen på Horsens Kunstmuseum lørdag d. 21. april 2012.

Vildt niveau, siger Anders Morgenthaler. Manden bag avisstriben WulffMorgenthaler og flodhesten Dolph er vært ved årets DM i Tegning for børn og unge. Han er ikke i tvivl om, at talentmassen er stor. Det vidner de netop indkomne tegninger fra nogle af landets visuelt bedst begavede børn og unge i alderen 9-17 år om.
Anders Morgenthaler har set en række af de nye tegninger og ser lyst på fremtiden.
Niveauet bliver vildere og vildere, siger Anders Morgenthaler og fortsætter, der kommer flere og flere fra hele landet, der tager det seriøst med deres tegning. Der er helt sikkert sket en fantastisk udvikling gennem de fem år, jeg har været med.

Læs hele pressemeddelelsen ungder menupunktet Presse15-02-12
Danmarks største tegnekonkurrence har jubilæum og udvider endnu engang

Danmarksmesterskaberne i Tegning afholdes for femte år i træk lørdag den 21. april 2012 på Horsens Kunstmuseum og udvider med mere fokus på arkitektur og med internationale deltagere

DM i Tegning udvider konkurrencerne og inviterer børn og unge fra andre europæiske lande til at deltage.
Mesterskabet er den eneste af sin art i Europa, og vi er af et større europæisk netværk af billedskoler blevet opfordret til at udvide konkurrencerne. Vi har fået skabt en begivenhed, der giver genlyd ude omkring i Europa, og som helt sikkert har potentiale til mere. Hvem ved, måske står vi om nogle år med et Europamesterskab i Tegning?, siger Jannik Broz, idémand bag Tegnefestival og DM i Tegning.

Det er nu børn og unge skal sende tegninger ind. Landets dygtigste tegnere i alderen 9-17 år kan i disse dage kvalificere sig til at deltage i DM i Tegning 2012, årets ultimative tegnedyst. Fredag den 10. februar klokken 12 offentliggøres de hjemmeopgaver her på hjemmesiden, som de unge skal tegne og sende ind for at få chancen for at blive udtaget til live-konkurrencerne lørdag den 21. april 2012.

Læs hele pressemeddelelsen ungder menupunktet Presse07-12-11
Visuelt gymnasium i Horsens

Hvis du er en kreativ sjæl eller ønsker at
udvikle dine visuelle kompetencer, læs herunder.Horsens Gymnasium og Billedskolen på Horsens Kunstmuseum
tilbyder fra skoleåret 2012/13 en studieretning, hvor visuelle og kreative fag tegner studieretningen.
Et 4 årigt visuelt gymnasium giver dig mulighed for at prøve kræfter med visuelle, innovative og kreative
opgaver på et højt niveau, samtidig med at du gennemfører
en gymnasieuddannelse. Ordningen giver mulighed for at arbejde med forskellige kreative udtryksformer som maleri, tegning, grafik, film, animation, arkitektur og design. Derudover vil der blive undervist i kunsthistorie, film- og mediehistorie, kreativ udvikling, kommunikation, design- og arkitekturhistorie.

Udover de almene gymnasiefag, tilbydes på gymnasieniveau
undervisning i billedkunst, design og mediefag. Undervisningen på Billedskolens Akademi udgør 6 timer om ugen.

For at kvalificere undervisning og give et realistisk
billede af virkeligheden, vil Billedskolens og gymnasiets
undervisning i vid udstrækning benytte sig af gæstelærere: designere, arkitekter, filmmagere og kunstnere.
Sideløbende vil vi besøge kreative tegnestuer, designskoler, kunstnere, filmskoler o.a.

Undervisningen på Billedskolen og gymnasiet vil løbende blive koordineret og vi laver hvert år fællesprojekter.

Alle fag på studieretningens vil blive tonet i en kreativ retning. Du skal som elev på Visuelt Gymnasium Horsens betale 1.300 kr. pr. mdr. 10 gange årlig for undervisning og aktiviteter på Billedskolens Akademi.

Læs mere på www.billedskolenhorsens.dk04-10-11
Vi er grundet EU topmøder i Horsens blevet nød til at rykke Tegnefestival og DM i Tegning en uge tilbage i kalenderen.

Den nye afviklingsperiode er nu 16. - 21. april.


09-09-11
I 2012 afholder Tegnefestival i Horsens endnu engang hold-tegnekonkurrencer for alle landets skoler. Vær med til en skøn blanding af kreativ læring og det at væres sammen om en event. Der er nu åbent for tilmeldinger.

Læs mere under Skole vs. skole.


15-08-11
Skyhøjt niveau og ottedoblet besøgstal

Tegnefestival 2011 har netop offentliggjort nøgletallene for årets festival, og de viser, at festivalen for alvor er etableret som en seriøs landsdækkende kulturbegivenhed for børn og unge.

Otte gange så mange besøgende, omfattende pressedækning og dobbelt så mange deltagere i festivalens events vidner om, at Tegnefestival og DM i Tegning for alvor har fået fat som kulturbegivenhed.

Det høje niveauet fik blandt andet illustrator på dagbladet Information Ib Kjeldsmark til, at udbryde, �Nu er det jo ikke sjovt mere, vi har voteret over 4 tegninger i hele 20 min.!�, da han i april var dommer i en af konkurrencerne ved DM i Tegning.

Læs hele pressemeddelelsen under Presse.


15-08-11
Tegninger fra DM i Tegning 2011
Der kan nu ses eksempler på de tegninger blev tegnet under årets DM i Tegning. Se mere i galleriet her på web.


24-04-11
Nu er det nu
Tegnefestival afvikles i den kommende uge, og derfor holder webredaktionen fri. Vi håber at se dig til en af de mange events og konkurrencer, som afvikles i ugens løb.


24-04-11
Konference
Der er stadig pladser til årets fyraftenskonference. Tilmelding sker stadig via dette web, under Workshops for lærere.


24-04-11
Årets program og billetsalg
Hele ugen program kan læses og printes her fra web, se under Program.

Billetsalg til DM i Tegning er åbnet. Almindelig billet til Horsens Kunstmuseum giver adgang til de fleste områder af DM i Tegning. Børn gratis, og voksne 30 kr. Særbillet til en af de to afdelinger i den Store Sal, inkl. adgang til resten af museet, koster 25 kr. for børn og 45 kr. for voksne.


14-04-11
Far ville køre 270 km for at aflevere tegning
Et tydeligt tegn på, at interessen for DM i Tegning er steget øst for Storebælt, så man, da en far satte sig i bilen for at køre hele vejen fra Gentofte, nord for København, til Horsens for at nå at aflevere sønnens tegning, inden ansøgningsfristen udløb. Sent søndag aften opdagede familien Mallet i Gentofte, at fristen for tilmelding var ved at udløbe. Tilmelding skulle afleveres senest kl. 12 mandag, men nede ved postkassen kunne 13-årige Marius Mallet meget slukøret konstatere, at den var tømt for sidste gang denne dag. Håbet om at få et brev til Horsens inden kl. 12 næste dag svandt.
Men det skulle åbenbart ikke hedde sig, for Marius far Nicolai Mallet hoppede i bilen tidligt mandag morgen og satte kurs mod Horsens.
På Fyn fik han dog telefonkontakt med Jannik Broz, som er leder af DM i Tegning, og Jannik fik den engagerede far til at vende om og sende tegningen med posten, selv om det betød, at tidsfristen for tilmelding blev overskredet.

Det var en meget imponerende indsats, og vi ville gerne spare manden de mange kilometer. Jeg bliver altid lidt nervøs, når forældre gør så stor en indsats for deres børn, for ofte følger talentet ikke med, men heldigvis var tegningen rigtig god, så køreturen var ikke forgæves, siger Jannik Broz.

Faren selv forklarer køreturen sådan her:
Det var jo vigtigt! Marius har snakket om DM i Tegning i lang tid og forberedt sig rigtig grundigt. Men han har koncentreret sig mere om at tegne end lige hvilken dag, ansøgningen skulle sendes. Han var blevet vildt skuffet, hvis vi ikke havde fået ansøgningen af sted, så der var kun en ting at gøre.

Tegning er Marius Mallets store passion. Han har ifølge faren altid tegnet og er forsat, selv om alle kammeraterne har droppet det kreative udtryk.

Marius Mallet er udtaget til DM i Tegning og stiller op i disciplinen Characters�essence of an animal. Mandag middag, da han hørte om farens biltur, tikkede en sms ind på Nicolai Mallets mobiltelefon: Tusind tak, far!.


01-04-11
Klar til tegnefest?
Vi har nu udvalgt 42 super talentfulde deltagere til årets DM i Tegning. De skal lørdag d. 30. april battle live på Horsens Kunstmuseum.
Der kåres i alt 9 danmarksmestre, blandt disciplinerne er Klassisk tegning, Speed manga, Årets Tegne-Ninja og årets nye disciplin, Tegn som DU vil.


24-03-11
Designskolen Kolding kommer forbi
Studerende fra Designskolen Kolding står endnu engang for flere workshops under Tegnefestival. De kommer forbi første gang tirsdag d. 26. april, hvor de skal arbejde med en klasse fra den lokale Hulvej Skole. De designstuderende er også en bærende kraft under Tegnefestival går i Byen, fredag eftermiddag d. 29. april, samme dag som der er Dansens Dag i Horsens midtby. Og endelig står Designskolens studerende for workshops og evnets i løbet af selve DM i Tegning.
Det er skønt at Desingskolen Kolding, som det næste led i den kreative fødekæde, støtter os! Dermed er de med til at højne muligheden for at børn og unge oplever en inteligent kreativ opvækst, allerede på grundskoleniveau, siger Jannik Broz, der idemand til Tegnefestival og DM i Tegning koncepterne.


23-03-11
Længe leve børnearbejde!
14-årige Mehmet fik en velfortjent overraskelse, da folkene bag Tegnefestival 2011 mandag formiddag brød ind midt i en dansktime for at overrække ham årets maskot for Tegnefestival 2011.

Mehmet har nemlig tegnet det motiv, som er trykt på maskotten, en fin Beanbag, som blandt andet bliver solgt via tegnefestivalens hjemmeside. En Beanbag er en forseglet pose med et tryk på, dens indhold er ex. hvedekerner. Posen kan opvarmes i en mikrobølgeovn og bruges som varmepude, eller den kan stilles til pynt.

Læs hele pressemeddelelsen under Presse.

Maskotten kan købes via forsiden.
09-03-11
DM i Tegning On Tour til Kbh.d. 11.-12. marts
Tegnefestival 2011 gæster København med showet DM i Tegning On Tour. Prøv kræfter med tre fantastiske tegneevents hos Normann Copenhagen, Tvillingehallen i Kødbyen og på Fisketorvet.

Alle tre arrangementer er for hele familien.


Tegn med Danmarksmestrene!
Deltagere fra sidste års DM i Tegning demonstrerer spændende tegnediscipliner og tegner med alle de børn og unge, der vil være med. Følg med på storskærm, når der tegnes.
Fisketorvet
Havneholmen 5, 1561 København V
Fredag den 11. marts kl.17-20.


Unge tegnere re-designer Normann-klassiker
Fire af Danmarks bedste unge designspirer i alderen 12-16 giver lampen Norm 69 nyt look, når de lørdag rykker ind i Normanns butik på Østerbrogade. Tegnerne er alle deltagere fra sidste års DM i Tegning. I løbet af bare to timer gennemgår den populære lampeklassiker fra Normann Copenhagen fire totale re-design. Der vil samtidig være spændende tegneopgaver for hele familien i butikken!
Normann Copenhagen
Østerbrogade 70, 2100 København Ø
Lørdag den 12. marts kl. 11-13


DM i Tegning On Tour i Tvillingehallen
Fire af deltagerne ved sidste år DM i Tegning gæster lørdag den 12. marts Billedskolen i Tvillingehallen bag Øksnehallen i Kødbyen med showet DM i Tegning On Tour. Byens børn inviteres til at tegne med, og opleve hvor fantastisk det kan blive, hvis man giver den hele armen med blyant og papir. Her kan man lære hvad der skal til for at kvalificere sig til DM i Tegning 2011.
Billedskolen i Tvillinghallen
Staldgade 35
1699 København V
Lørdag den 12. marts kl. 14-16.30


04-03-11
Ny sponsor
Faber-Castell, et af verdesn mest fremtrædende mærker indenfor tegneremedier, har nu meldt sig som en af årets præmiesponsorer.


04-03-11
Plakat og postkort til print
DM i Tegning 2011 plakat og postkort ligger nu klar til printselv, under menupunktet Presse.


02-03-11
Ny pressemeddelelse og nye pressefotos
Se under menupunktet Presse.


02-03-11
Årets hjemmeopgaver er web
Det er nu, at danmarks unge i mellem 9 og 17 år skal spidse blyanten, hvis de d. 30. april vil deltage i årets livekampe, og titlen som Danmarks bedste tegner.
Vi skal have tilmelding og tegninger tilsendt senest d. 28. marts.


20-02-11
DM i Tegning On Tour til HEART
Da 135 forventningsfulde elever fra skoler i omegnen af Herning d. 10. februar 2011 besøgte kunstmuseet HEART, var der lagt op til tegneworkshop big time. Nu fik de en hel dag hvor de skulle tegne!

Mange af tegneøvelserne fra årets kommende DM i Tegning, blev præsenteret og tegnet live på storskærm af tidligere DM-deltagere, nuværende elever fra Billedskolen på Horsens Kunstmuseum. De mange skolelever lærte hermed teknikkerne, tegnede med og kunne dermed forbedre deres egen tegnestil.

Om eftermiddagen var der mulighed for at udfolde sine evner i endnu en workshop: character dig selv, tribute to Monty Python. Børnene var blevet fotograferet, og skulle nu klone et print af sig selv med fotos af forskellige kunstværker. Tegning og collage blev blandet med fri fantasi.
Det blev til en intens dag med børn, som sad ved borde, eller lå på gulvet, helt fordybet i deres tegninger. Resultatet var værker, der sprudlede af kreativitet og tegnelyst!
30-01-11
Disciplinerne til DM i Tegning 2011 er...
Blandt de helt nye discipliner er, Tegn som DU vil. Her er der ikke mere voksenstyring, børn og unge bestemmer selv hvad de vil tegne.
Læs om alle årets mange tegnediscipliner under menupunktet DM i Tegning.


30-01-11
Fyraftenskonference 2011
Kreative børn og unge er fremtidens råstof, en konference om visuelle kompetencer på fremtidens arbejdsmarked.

Der er d. 28. april lagt op til debat og visuelle øjenåbnere af de helt store når Tegnefestival igen arrangerer fyraftenskonference. Foredragsholdere: Hans Henrik Knoob, Thomas Howalt, Mikkel Frost og Jannik Broz.
Se under menupunktet program. Her kan du læse mere og tilmelde dig konferencen.


30-01-11
Michael Metz Mørch åbner DM i Tegning
Der er kommet et glædeligt tilsagn. Direktør Michael Metz Mørch fra Bikubenfonden kommer forbi DM i Tegning med en hilsen.
Bikubenfonden har støttet DM i Tegning og Tegnefestival massivt siden starten i 2008, og fonden har derfor en kæmpe aktie i den udvikling af kompetencer, vi ser, når børn og unge arbejde med tegning og kreativitet.


30-01-11
Nyt design på DM i Tegning web
Det er Jakob Thorbek fra det trendsættende grafiske bureau Spild Af Tid, der endnu engang har lavet nyt design til vores web.
Se mere om Spild Af Tid under menupunktet links. Her finder du også links til andre spændende tegnere og designere.


13-01-11
Tegneaktiviteter på web
Der er to nye og helt fantastiske links til tegneaktiviteter på web.
Se dem under Links her på siden.


13-01-11
DM i Tegning on Tour

Kunstmuseet HEART er blandt de 10 heldige kulturinstitutioner, der har fået tilbudt at få besøg af DM i Tegning On Tour. På HEART er eventen reserveret skoleklasser fra Herning Kommune, tilmelding nødvendig.

HEART skriver om eventen på deres web:
Børn har det alle sammen i sig - evnen til at skabe visuelle kunstneriske udtryk. For nogle bliver det en levevej, mens andre holder op med at tegne i 10-11 års alderen. HEART ønsker med dette arrangement at understøtte DM i Tegnings overordnede målsætning om at udvikle de kreative kompetencer hos de 9-17 årige, og vise, hvordan man kan arbejde målrettet med kreativ læring som middel til at udvikle fremtidens innovative specialister.

DM i Tegning On Tour ledes af Jannik Broz, leder af Billedskolen i Horsens, og idémand til DM i Tegning konceptet.

Program for d. 10 feb. 2011:
Kl. 9.00-09.30 Velkomst og intro til DM i tegning
Kl. 9.30-10.15 DM i tegning, tegneøvelser vol. 1
Kl. 10.15-10.45 Pause
Kl. 10.45-11.45 DM i tegning, tegneøvelser vol. 2
Kl. 11.45-12.15 Pause
Kl. 12.15-14.00 CHARACTER dig selv, Tribute to Monty Python

Link: Læs mere om arrangementet på HEART


12-07-10
SommerCAMP

Det var fire forrygende dage i Horsens i begyndelsen af sommerferien. En vild, udfordrende og sjov CAMP i tegning og animation.
Her kan du via YouTube se film fra SommerCAMP, og andre Tegnefestival animationsfilm.


09-03-10
Skolernes Ninja Battle

I ugens løb og som en forsmag på Dm i tegning afvikledes Skole vs Skole Tegne-Ninja Battle. Efterskolerne Askov og Billeshave havde taget udfordringen op, og deres engagement og gejst bidrog til at fylde museet med kreativitet og jubel.


09-03-10
Workshops

En stor del af kroppen i Tegnefestival udgøres af workshops, som arrangeres af folk med baggrund i kreative skoler og erhverv. Worskhoppene i år var arrangeret af folk fra Arkitektskolen Aarhus, Designskolen Kolding, Den Skandinaviske Designhøjskole og Billedskolen på Horsens Kunstmuseum. Desuden var der workshops af enkeltstående tegnere og idefolk, bl.a. tegneren Bo Odgård Iversen hvis tegneaktivitet forløb hen over hele festival-ugen.
Designskolen Kolding havde mange fans blandt de yngste til deres animationsworkshop.


09-03-10
Danmarks bedste tegnere år 2010 er kåret!

Det skete lørdag den 6. marts, hvor Dm i tegning blev afviklet på Horsens Kunstmuseum. Mesterskabet var kulminationen på årets Tegnefestival, som gennem flere kreative indslag og workshops i ugens løb havde udfordret folk i alle aldre og folk med store og små talenter inden for tegning. Mesterskabet var også kulminationen på mange børns og unges ihærdige knoklerier foran tegnebordet, da deres tegninger og færdigheder endelig kunne forevises et kompetent dommerpanel, som gav dem modspil, opmærksomhed og sparring. Børn og unge fra hele landet havde i løbet af december og januar indsendt deres tegninger til Tegnefestival i håbet om at kvalificere sig til Dm i tegning 2010, og 39 tegnetalenter stod klar til at tegne løs den 6. marts. Og det blev en fest! Alle � fra deltagere, dommere og publikum bidrog til en helt særlig stemning. En toptunet og engageret Anders Morgenthaler som vært var super underholdende, og han var rundhåndet med lige dele kærlige og provokerende kommentarer � til alle. Der blev dystet i mange forskellige tegnediscipliner, de fleste af disciplinerne var enkeltstående, mens der for Tegne-Ninjaer var tale om 5 og 7 discipliner fordelt hen over dagen.

Vinderne af Dm i tegning 2010
Klassisk Tegning: Maja Lorentzen, Hørning
Tegn med Cirkler og Ovaler: Joaquin Paños, Højslev
Concept Tegning: Sidsel Bonde, Bevtoft
Speed Manga (9-13 år): Amahlie Bøving, Århus V
Speed Manga (14-17 år): Albert Bruun, Kirke Såby
Characteres Essence of Animal (14-17 år): Cille Abildhauge, Søborg
Characters Essence of Animal (9-13 år): Caroline Carnfeldt, Mariager

Årets Tegne-Ninja i ældste gruppe (14-17 år): Helene Engelund, Horsens
Årets Tegne-Ninja i yngste gruppe (9-13 år): Maiken Sjørslev Lyngvig, Hovedgård


Dommerne 2010
Thomas Howalt, Karoline Kjedtoft, Anne Marie Ploug, Jan Kjær, Ib Kjedsmark, Søren Essendrop, Trine Berthold, Claus Hagedor-Olsen og Jannik Broz.


20-01-10
Anders Morgenthaler vært ved Dm i tegning

Når deltagerne ved dette års Dm i tegning kæmper sig vej hen over tegnebrættet i drømmen om titlen som bedste tegner, vil det ske under både kyndig og kærlig opmærksomhed fra tegneren Anders Morgenthaler. Morgenthaler er den ene halvdel bag striberne WulffMorgenthaler og dermed også folkehelten Dolph, flodhesten som steg mod stjernerne i DR 2. Senest har Morgenthaler gjort sig bemærket som filminstruktør i den anmelderroste tegnefilm Æblet og Ormen. Anders Morgenthaler har siden Tegnefestival så dagens lys i 2008 været en del af Tegnefestivals Advisory Board.


9-12-09
Lærerkursus på Toldkammeret

I weekenden den 4. og 5. december blev Tegnefestivals første lærerworkshop afviklet - og det til stor gavn og glæde både for deltagere og underviser. 15 nye ambassadører for blyanten er klar til at tage kampen op om at genvinde respekten og glæden for tegning og billedkunst. Skønt når det med tegning bare svinger
Dm i tegning On Tour i Tvillingehallen i Kbh.

30-11-09
On Tour på Sjælland

Den 28. og 29. november havde Tegnefestival fornøjelsen at udfordre sjællandske børn og unge, i Tvillingehallen i Købenahvn om lørdagen og Toldkammeret i Helsingør om søndagen. Hallen og kammeret blev ikke helt så stuvende fulde, som vi havde håbet - Tegnefestival vil jo gerne have fest i gaden - men det var alligevel skønt at besøge to så stærke kulturhuse og møde de dygtige unge tegnere.


05-11-09
Tegnefestival On Tour

Tegnefestival 2010 melder sin ankomst samtidig med foråret, men allerede nu er vi rundt i landet og tager pulsen på landets tegnende børn og unge. Det sker i første omgang i København i Tvillingehallen lørdag den 28. november kl. 11-14 og i Toldkammeret i Helsingør søndag den 29. november kl. 11-14.


01-11-09
Lærerworkshop med fokus på tegnefaget

Danmarks ambassadører ud i tegning, design og animation, billedkunstlærerne og underviserne på landets billedskoler, tilbydes en forsmag på indholdet i Tegnefestival 2010 og Dm i tegning, når der afholdes lærerworkshops 4.-5. december 2009 på Toldkammeret i Helsingør og 29.-30. januar 2010 på Billedskolen på Horsens Kunstmuseum.


01-11-09
Tegnefestival 2010

Tegnefestival 2010 finder sted på Horsens Kunstmuseum, hvor der indledes med Tegne Ninja Battle for skolehold den 2.-3.-4. marts og afsluttes med den store Dm i tegning lørdag den 6. marts. Igen i år vil festivalugen desuden byde på en perlerække af workshops og indslag som alle har tegning og animation som omdrejningspunkt.


01-11-09
Økonomien på plads for Tegnefestival 2010

Med tilsagnet fra de tre hovedsponsorer, Bikubenfonden, Region Midt og Horsens Kommune, er det en kæmpe fornøjelse at meddele, at Tegnefestival 2010 er godt på vej. Desuden har en del af vores andre trofaste sponsorer, Spild af Tid, Kluntz og Hotel Opus Horsens endnu engang meldt sig som støtter. Drømmen lever og det gør virkeligheden også. Vi på Tegnefestival takker fra hjertet!


06-05-09
Vi har fundet en vinder i vores publikumskonkurrence

Vinderen blev Line Kristensen, Horsens. Se mere under konkurrencer.


26-03-09
Stor interesse for Dm i tegning

Tiden nærmer sig, hvor der for anden gang afholdes Dm i tegning i Horsens. Og masser af børn og unge har meldt sig klar til at tage kampen op, når Billedskolen på Horsens Kunstmuseum for anden gang er vært for begivenheden lørdag d. 18. april.

En national begivenhed
Årets Dm i tegning er arrangeret af DR, men i samarbejde med Billedskolen, og de har valgt at transmittere begivenheden på tv, lørdag d. 25 april kl 19. Ikke færre end 250 børn og unge fra hele landet har sendt tegninger ind, og 40 af dem har fundet nåde for censurkomitéens skarpe blik.

Masser af dygtige tegnere
Billedskolens leder Jannik Broz, der selv sidder i censurkomitéen, melder om et højt niveau blandt de indsendte værker. - Der er kommet rigtig mange værker ind, som virkelig er gode!, fortæller han. - Det her er børn og unge, der virkelig viser tegnetalent og kunstnerisk mod. Og de kommer fra alle dele af landet.


20-03-09
Dm i tegning On Tour er i fuld gang
Som optakt til Dm i tegning og hele vores Tegnefestival rejser unge tegnetalenter for tiden rundt i landet for at promovere tegningens mange facetter og anvendelsesmuligheder.

Dm i tegning On Tour er overskriften for de unge tegneres turné til billedskoler, biblioteker og kunstmuseer over hele landet. Ved hvert besøg giver tegnerne en forsmag på, hvad der skal til for at blive Danmarksmester i tegning. Selv demonstrerer de deres færdigheder i originale Dm i tegning-discipliner som Speed Manga, Tegnecollage, Tegn med Cirkler og Ovaler, Arkitektur og Tegn med ord. Og mens stopuret tikker, opfordres også publikum til at prøve disciplinerne af! Med enkle midler og øjenåbnende øvelser får alle dermed en chance for at opdage tegningens uendelige muligheder.

Dm i tegning On Tour har allerede rundet Billund og Randers og kan fremover opleves på følgende lokaliteter:

Helsingør lørdag d. 21. marts kl. 13-16
Børnekulturcentret i Kulturhuset Toldkammeret, Havnepladsen 1, 3000 Helsingør

København søndag d. 22. marts kl. 10-12.30
Mezzanin på Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 Kbh K

Sorø søndag d. 22. marts kl. 14.30-17
Vestsjællands Kunstmuseum, Storgade 9, 4180 Sorø

Herning lørdag d. 28. marts kl. 14-17
Herning Billedskole, Knudsvej 12, 7400 Herning

Holstebro søndag d. 29. marts kl. 11.30-14.30
Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2, 7500 Holstebro

Ebeltoft fredag d. 3. april kl. 15-18
Glasmuseet Ebeltoft, Strandvejen 8, 8400 Ebeltoft

26-02-09
Dm i tegning On Tour rammer Randers i weekenden
Efter at have sparket touren i gang i Billund i sidste weekend, står Randers nu for tur. Søndag d. 1. marts kl. 13-16 kan Dm i tegning On tour opleves på Randers Bibiliotek. Fire talentfulde tegnere fra Horsens vil sammen med Jannik Broz vise det bedste, vildeste og særeste fra Tegneskolen. Er du fra ca. 9 år og op efter, og har du lyst til at prøve kræfter med discipliner som Manga-tegning og Tegn Med Ord? Så kom og vær med, når Randers Bibliotek lukker de kreative energier indenfor!

23-02-09
Ny hjemmeside
Velkommen til vores nye hjemmeside! Her vil du i de kommende måneder kunne følge med i, hvad der sker i forhold til Dm.i.tegning, Tegnefestival og Dm.i.tegning On Tour. Du kan også prøve kræfter med vores nye Tegneskole. Hjemmesiden opdateres løbende og i rivende fart. Hold godt øje!

18-02-09
Stribe-workshop med Anders Morgenthaler
Søndag d. 19. april blænder vi op for alle de fantastiske oplevelser, der følger efter Dm.i.tegning. Så selvom TV-kameraerne slukkes, sættes der absolut stadig spot på tegningens discipliner, muligheder og forcer. Vi lægger ud med et brag af en workshop under ledelse af Anders Morgenthaler. Her skal vi tegne striber i stor stil - og mon ikke den garvede filmmager, tegner og satiriker giver et par originale fif til, hvordan du kan gøre netop dine tegneseriestriber til noget uforglemmeligt?

18-02-09
Dm.i.tegning On Tour
Dm.i.tegning On Tour er en mobil tegne-event, der i løbet af februar, marts og april vil kunne opleves på udvalgte steder i hele landet. Eventen er arrangeret af Billedskolen på Horsens Kunstmuseum i samarbejde med DR og fungerer som opvarmning til årets to største kreative begivenheder for børn og unge, nemlig Dm.i.tegning og Tegnefestival 2009.

Dm.i.tegning On Tour giver en forsmag på, hvad der skal til for at blive Danmarksmester i tegning. Stjernerne fra sidste års Dm.i.tegning vil demonstrere deres færdigheder i de originale Dm.i.tegning-discipliner Manga, Fladespænding, Tegn med Cirkler og Ovaler, Arkitektur og Tegn Med Ord. Og mens stopuret tikker, opfordres også publikum til at prøve disciplinerne af!

Med enkle midler og øjenåbnende øvelser får alle en chance for at opdage tegningens uendelige muligheder. Her på siden vil du løbende kunne følge med i, hvornår Dm.i.tegning On Tour rammer et sted nær dig. Så kom og få en unik tegneoplevelse, når Dm.i.tegning On Tour folder sig ud!

Måske kunne jeres museum, kulturhus, billedskole, storcenter eller bibliotek tænke jer at få besøg af tour'en en weekend? Læs mere her: (link 2)

14-01-09
Dm.i.tegning lever videre i Tegnefestival
Når Danmarks Radio og Billedskolen på Horsens Kunstmuseum lørdag d. 18. april afholder Dm.i.tegning, bliver det samtidig startskuddet til en hel uges Tegnefestival. Den store Tegnefestival finder sted i dagene fra Dm.i.tegning og frem til søndag d. 26. april i og omkring Horsens Kunstmuseum og med Billedskolen som hovedarrangør. Vi tør godt garantere, at den kreative energi fra Dm.i.tegning strømmer videre i samme høje tempo i de dage, der følger, efter at årets Danmarksmestre er fundet. Du får blandt andet chancen for at tegne striber med Anders Morgenthaler. Eller hvad med at samle de bedste tegnere fra din skole til et vaskeægte Tegne-Ninja Battle?